Jesús Cintora amb jaqueta blava i samarreta blanca sosté un micròfon blau amb el logotip de tve i la frase Malas Lenguas en un plató de televisió amb fons blau i taronja.
NOTÍCIES

Jesús Cintora paralitza 'Malas Lenguas' per denunciar l'assetjament a una reportera

Jesús Cintora assenyala l'assetjament de l'extrema dreta als treballadors de RTVE i 'Malas Lenguas'

Jesús Cintora va obrir aquest dimecres 'Malas lenguas' amb un gest carregat d'intenció. Micròfon de RTVE a la mà, va denunciar l'assetjament patit per la seva companya Esther Yáñez durant una cobertura a Torre Pacheco. La reportera va ser increpada i intimidada per un grup d'ultras mentre feia la seva feina, un atac que el periodista va atribuir sense embuts a sectors de l'extrema dreta.

"Per treballar amb aquest micròfon,[hem rebut]l'assetjament de l'extrema dreta a una reportera d'aquest programa que volen que no existeixi, que volen que no treballi, per exemple amb moments com aquests", va declarar Jesús Cintora davant les càmeres. Posteriorment, va mostrar les imatges del moment en què Esther Yáñez, juntament amb la periodista de RNE Arancha Jiménez, va haver de ser escortada per la policia mentre treballaven al terreny.

El vídeo de 'Malas Lenguas' va deixar constància dels insults, empentes i amenaces dirigides contra totes dues professionals. Després de l'emissió de les imatges, Esther Yáñez va intervenir en directe des de la seva connexió per explicar que la pressió no ha cessat: "En les últimes hores, lluny de calmar-se les aigües, ha estat al contrari. Estan anant in crescendo les amenaces i els insults contra els companys periodistes i contra aquest programa".

Jesús Cintora de televisió en un estudi i Esther Yáñez a exteriors sostenint un micròfon de tve durant una transmissió en directe del programa Malas Lenguas
Jesús Cintora paralitza 'Malas Lenguas' per denunciar l'assetjament a una reportera | RTVE

"Aquestes amenaces han passat de la plaça a les xarxes socials. En les últimes hores rebo insults masclistes i amenaces de mort. És la realitat a la qual estem exposats en aquest moment. També ens exposen públicament la nostra vida personal, pengen les meves fotos i amenacen amb el clàssic 'm'he quedat amb la teva cara, sé on vius'. Fins quan hem de suportar això per portar aquest micròfon? No els agrada que treballem per a la televisió pública", afegia.

La reacció institucional va arribar també aquest dimecres a través del Consell d'Informatius de TVE, que va difondre un missatge de suport. "El Consell d'Informatius de TVE condemna les agressions i faltes de respecte a la seva feina patides pels nostres companys, a Torre Pacheco. Som, som, treballadors complint una funció essencial. Respecte al dret a la informació en tot moment i en qualsevol circumstància", van assenyalar.

➡️ Notícies

Més notícies: